Stories - Tips & Tricks

Wat met je tuin na de zomer?

Van grijs naar groen

1 november 2021

De zomer is nu echt voorbij, maar dat betekent niet dat je terras of tuin een treurige boel wordt. Integendeel, heel wat planten behouden hun groene kleur en kunnen de koude wintermaanden makkelijk aan. Er zijn zelf enkel planten die hun bloemenpracht pas in het najaar tonen. Zij zorgen voor de nodige fleur tijdens de grauwe, grijze maanden. Ontdek hier waar je op moet letten wanneer je je potplanten winterproof wil maken.

 

De winter komt eraan!

Zo overleven je kamerplanten de winter

1 oktober 2021

Zeg nu eerlijk: jij staat toch ook niet te popelen om koude, sneeuw en donkere dagen te trotseren? Wel, je kamerplanten denken er net zo over; de winter is echt niet hun favoriete seizoen. Geef ze daarom de komende maanden wat extra aandacht en liefde. Samen overleven jullie de winter wel.

Zeg nu eerlijk: jij staat toch ook niet te popelen om koude, sneeuw en donkere dagen te trotseren? Wel, je kamerplanten denken er net zo over; de winter is echt niet hun favoriete seizoen. Geef ze daarom de komende maanden wat extra aandacht en liefde. Samen overleven jullie de winter wel.

Nieuwe datum

29 april tot en met 8 mei 2022

1 september 2021

Van 29 april tot en met 8 mei 2022 staat Gent in het teken van bloemen, ... met "Mijn Paradijs, mijn wereldse tuin" het thema van Floraliën Gent.
De 36de editie van Floraliën Gent gaat door in de vertrouwde gebouwen van het ICC, de Floraliënhal en Kuipke. Ontdek er verschillende conceptrooms, binnen- en buitentuinen en laat je zintuigen verwennen door het groen.

Vetplanten: opvallend makkelijke kamerplanten

Het verhaal van vette planten : de succulenten

9 juli 2018
Zeer decoratief, opvallend en buitengewoon makkelijk in de verzorging, er is veel te zeggen voor vetplanten. Ontdek het verhaal van de succulenten, waar je op moet letten bij de aankoop en hoe je ze moeten verzorgen.

Zeer decoratief, opvallend en buitengewoon makkelijk in de verzorging, er is veel te zeggen voor vetplanten. Ontdek het verhaal van de succulenten, waar je op moet letten bij de aankoop en hoe je ze moeten verzorgen.

Drie kleurinjecties voor een winterse tuin

Niet alleen Viooltjes bloeien in de winter.

8 januari 2018
Kijk je vol ongeduld uit naar de lente? Niet nodig, met een explosie van frisse kleuren zetten deze winterbloeiers je tuin vandaag al in vuur en vlam.

Kerstboom er uit en nieuw groen er in !

Nieuw frisgroene bladerenexplosie met weinig verzorgingswensen en het jaar is goed begonnen.

2 januari 2018
Na de heerlijke eindejaarsfeesten, is het tijd om de kerstboom weg te doen. Velen zullen de gezelligheid van de kerstboom missen. Maar wat doe je met de lege plek? Een grote kamerplant is een prima alternatief. Wij zetten enkele leuke alternatieven op een rij.     

Waar bloeit mijn Azalea best ?

Een Azalea in je interieur ? Zoveel mogelijkheden !

13 december 2017
Vandaag de dag komt bijna 85% van de Europese azalea’s uit Oost-Vlaanderen. De Gentse azalea werd dan ook in 2010 erkend als BGA (Beschermde Geografische Aanduiding). Daarmee was de Gentse azalea het eerste Europese sierteeltproduct dat deze erkenning kreeg. Om een azalea als Gentse azalea te mogen aanbieden, moeten zowel de plant als de teler aan strenge kwaliteitseisen  beantwoorden. Kortom: met een Gentse azalea haal je een topproduct van eigen bodem in huis!      

Laat Cyclaam je lachspieren kietelen!

Een plant die je mondhoeken omhoog tovert

8 november 2017
Een plant die je mondhoeken omhoog tovert Het hartje groeit ondersteboven, de bloemblaadjes omhoog. En de kleuren zijn zo borderline kitschy dat je er vanzelf om moet lachen. Cyclaam is precies wat je nodig hebt om deze donkere dagen op te vrolijken. 

Herfst in aantocht

8 herfsttoppers die kleur brengen op je terras

donderdag 5 oktober 2017
Na de zomer maken de vrolijke zomerkleuren stilaan plaats voor warme herfsttinten. Deze toppertjes zorgen ook in de herfst voor kleur op je terras.

The Green Gallery

Een nieuwe editie: Volkslegenden & Groen

maandag 2 oktober 2017
Het online magazine The Green Gallery, viert de schoonheid van bloemen en planten. Ze verrassen, prikkelen, kietelen en laten de lezer genieten terwijl je even stil en versteld staat.   

de kamerplanten in het najaar

De herkomst van de paradijsvogelbloem, prachtlelie en de flamingoplant

maandag 4 september 2017
De Flamingoplant (Anthurium) komt oorspronkelijk voor in Brazilië, Ecuador, Peru, Colombia en Venezuela. In 1876 ontdekte de Franse botanicus Eduard André de bloem in Colombia en Ecuador. In het wild slingert de Gloriosa, nichtje van de leliefamilie, zich in India en zuidelijk Afrika omhoog. De officiële naam is prachtlelie (Gloriosa rothschildiana), genoemd naar zoöloog Lionel Rothschild. De paradijsvogelbloem (Strelitzia) vindt haar oorsprong in Zuid-Afrika en is in de achttiende eeuw naar veel landen verscheept. Zo komt ze ook aan haar naam; de grote liefde voor bloemen en planten van de vrouw van Engelse koning George III, met de naam Charlotte van Mecklenburg-Strelitz, leidde tot vernoeming van deze bijzondere bloem.    

Dubbel hard genieten volgend jaar!

Het najaar is een uitgelezen periode om veranderingen aan te brengen in je tuin. Bomen en struiken die je dan plant, starten met voorsprong.

Maandag 04 september 2017
Het najaar  is een uitgelezen periode om veranderingen aan te brengen in je tuin. Bomen en struiken die je dan plant, starten met voorsprong. Dubbel zo hard genieten dus volgend jaar!

Wat is heerlijker dan 's morgens vroeg uit de veren te gaan en de sfeer van herfst, mist en romantiek te proeven?! De natuur heeft in de tuin haar cyclus weer volbracht met een overdaad aan kleuren en heerlijk prachtige vruchten.
Ik geniet vooral van al die vruchten in vormen en kleuren die struiken en sommige bomen nog tot laat in het seizoen sieren. November is trouwens een ideaal moment om een boom te planten. Informeer je goed want een boom kies je voor het leven.
Dek vaste planten af met bladeren of compost, dit beschermt tegen vorst en bevordert groei. En plant winterviooltjes, zelfs op de meest koude en sombere winterdag bloeien ze geweldig!