Een groene boom in huis !

Opvullen maar, de leegte die je kerstboom achterlaat

dinsdag 2 januari 2018
Nu de laatste naalden in je stofzuiger zijn verdwenen, kerstballen plaats hebben gemaakt voor goede voornemens en de dagen langzaam weer wat langer worden, valt het op: die lege plek in de kamer. Daar waar jouw kerstboom tot voor kort nog stond te stralen, is het nu verdacht leeg. Saai!

Nieuw groen in huis

Een Pachira is meer binnenboom dan kamerplant. De plant, pardon boom of watercacao doet niet ingewikkeld over het vullen van een saaie, lege hoek. Zijn stam is namelijk massief, zijn bladerdek allesbehalve bescheiden en zijn hoogte is met ruim twee meter ook ambitieus te noemen. Hiermee verzacht hij moeiteloos het gemis van de kerstboom.

Maar er is meer. Deze groene jongen is super makkelijk in de omgang. Geloof het of niet, maar de binnenboom heeft maar drie keer per jaar water nodig. Als bedankje filteren zijn bladeren de lucht in jouw huis, zodat je 2018 fris kunt beginnen.

Plant je goede voornemens en hang briefjes aan blaadjes als reminder en motivatie !

De eerste week van januari is bijna voorbij, dus de kerstversiering moet deur uit. Ja, echt.
Voor je het weet gooi je samen met je uitgevallen boom je goede voornemens weg en dan sta je daar met een leegte.
We gaan het inspirerende met het groene combineren!
Vul de lege plek in je huis met blaadjes en briefjes. Maak een groenreminder voor al je goede voornemens! Eigenlijk maakt het niet uit welke plant je gebruikt. Ga voor groot of kies een middelmaatje. Eentje met een betekenis of gewoon een pronkstuk. Met kleur of eenvoudig groen. Je moet hem natuurlijk wel zo mooi vinden dat je er regelmatig naar gaat kijken.
Schrijf je goede voornemens op een mooi papiertje, klad A4’tjes vol of print ze met motiverende plaatjes erbij. Bevestig de briefjes eenvoudig met lintjes aan de plant.

Of kies je voor een persoonlijk plantenaltaar ? Een groene bron van rust én een explosie van energie !

Nu de ballen en verlichting het huis weer hebben verlaten, gaan we op een andere manier de lucht in. Het woord altaar is namelijk afkomstig van het Latijnse woord altus en betekent letterlijk hoog.
Maar een altaar is toch iets religieus?
Ja, maar ons plantenaltaar niet.
Het wordt een prachtplek in huis die je rust, inspiratie en kracht geeft. Dat hebben we nodig omdat 2018 waarschijnlijk weer begonnen is met rennen en vliegen. Een perfect gestyled plantenaltaar helpt je even stil te staan en te genieten, door de energie die het uitstraalt of gewoon doordat je vrolijk wordt van het te mooie tafereeltje dat je hebt gecreëerd.
Vul een kastje met de mooiste groene sprieten of zet een plank vol met weelderige bladerexplosies. Plaats er een paar kaarsen tussen, zet wat extra planten op de grond en vul de boel op met inspirerende quotes. En het plantenaltaar is klaar !
Blijft het bij één enkele goede voornemens-plant? Neen toch !
Kleed ook de kantoortuin groen aan om je collega’s te motiveren de goede voornemens toch nog wat langer vol te houden dan twee weken. Geef je vrienden een plant vol briefjes als steuntje in de rug. Maak samen met je gezin een ‘hier moeten we ons echt aan houden’-plant. Desnoods met een lege spaarpot ernaast die gevuld wordt met ‘het is even niet gelukt’-muntjes.
En maak er natuurlijk een voor jezelf, die je met vrolijke blaadjes wakker wappert als je even een zwak momentje hebt.
Wedden dat iedereen halverwege 2017 nog steeds druk is met goed bezig zijn? Succes!
www.mooiwatplantendoen.nl
www.groenvanbijons.be