De eerste editie van Jong Tuin Labo (JTL)

Floraliën organiseerde de eerste editie van Jong Tuin Labo (JTL) in de stad Kortrijk.

JTL is een educatief traject waarin onze jongsten op een vernieuwende, educatieve en creatieve manier kennis aangereikt krijgen over planten, bloemen, tuinen, diversiteit, natuur en sierteelt.

Floraliën brengt bloemen en planten dichter bij de mensen. Zo streek Floraliën 19 tot 21 april neer in de Budafabriek in Kortrijk met het nieuwe belevingsinitiatief Jong Tuin Labo. Een event gericht op kinderen en jonge gezinnen om zo planten en bloemen te ontdekken en te leren wat ze ermee kunnen doen. 700 kinderen hebben deelgenomen aan de verschillende activiteiten.

Vrijdag, zaterdag en zondag zaten vol beplantingsplannetjes maken, kinderbloemschikken, bloemenpaneeltjes maken, de natuur en de sierteelt leren, tuinbouwdetective spelen, workshops volgen met bloemen en kamerplanten, een kruidenhoek ontdekken, alles leren over bestuivers, en veel meer...

“We bieden jonge mensen de mogelijkheid om hun liefde voor bloemen, planten en creativiteit te verkennen”, zegt Pieter Toebaert, directeur KMLP-Floraliën.

Het team van Week van de Bij installeerde aan de Broelkaai een grote serre en gaf informatie en workshops rond biodiversiteit en biodiverse tuinen.

In het weekend waren er voor de volwassenen babbels over de klimaattuin, ecologische tuinen, stedelijke vergroening en een Stadssafari in samenwerking met CinematiQ.

De eerste editie van Jong Tuin Labo (JTL)