Achter de Schermen

Bezoek Research Center PCS

Donderdag 25 april vanaf 14u00

Op het Proefcentrum voor Sierteelt wordt zowel aan toegepast wetenschappelijk als aan praktijkgericht onderzoek gedaan. Op de beide niveaus wordt het onderzoek afgestemd op problemen bij de teelten. Volgende hoofdthema's komen hierbij aan bod:
  • Water
  • Bemesting
  • Gewasbescherming
  • Energie
  • Teelttechniek
  • Assortiment en Innovatie
Om het onderzoek gestroomlijnd te laten verlopen wordt intens samengewerkt met diverse centra en instellingen.

Het bezoek gaat door op donderdag 25 april om 14u00   
 
Locatie
Proefcentrum voor Sierteelt vzw
Schaessestraat 18
B-9070 Destelbergen

Met het openbaar vervoer
Vanuit het station Gent St-Pieters is het PCS te bereiken met de bus, lijnen 35 en 36. 
- lijn 35: Damstraat (aan het rond punt met de Haenhoutstraat)
- lijn 36: Dendermondesteenweg (aan het rond punt met de Damvalleistraat)

Met de wagen
  • Vanuit Oostende -Brugge volgt u de E40 tot aan de verkeerswisselaar E40-E17, waar u de E17 richting Antwerpen neemt. Aan de verkeerswisselaar E17-R4 rijdt u de R4 richting Zelzate – Gent-Zeehaven op. U neemt onmiddellijk de afrit Zele – Destelbergen (nr. 4), waarna u op de Dendermondesteenweg (N445) komt. Hier slaat u links af, richting Dendermonde. Aan het rond punt rijdt u naar links, richting Beervelde, u bevindt zich dan in de Damstraat. Na het rond punt volgt u de Houtstraat en slaat u de tweede straat rechts af. Dit is de Schaessestraat, waar u het PCS aan de rechterkant vindt.
  • Vanuit Brussel volgt u de E40 tot aan afrit Merelbeke (nr. 16), waar u de R4 richting Zelzate – Gent-Zeehaven oprijdt. Op de R4 neemt u de afrit Zele – Destelbergen (nr. 4), waarna u op de Dendermondesteenweg (N445) komt. Hier slaat u links af, richting Dendermonde. Aan het rond punt rijdt u naar links, richting Beervelde, u bevindt zich dan in de Damstraat. Na het rond punt volgt u de Houtstraat en slaat u de tweede straat rechts af. Dit is de Schaessestraat, waar u het PCS aan de rechterkant vindt.
  • Vanuit Antwerpen volgt u de E17 tot aan de verkeerswisselaar E17-R4, waar u de R4 richting Zelzate – Gent-Zeehaven oprijdt. U neemt onmiddellijk de afrit Zele – Destelbergen (nr. 4), waarna u op de Dendermondesteenweg (N445) komt. Hier slaat u links af, richting Dendermonde. Aan het rond punt rijdt u naar links, richting Beervelde, u bevindt zich dan in de Damstraat. Na het rond punt volgt u de Houtstraat en slaat u de tweede straat rechts af. Dit is de Schaessestraat, waar u het PCS aan de rechterkant vindt.
  • Vanuit Kortrijk volgt u de E17 tot aan de verkeerswisselaar E17-R4, waar u de R4 richting Zelzate – Gent-Zeehaven oprijdt. U neemt onmiddellijk de afrit Zele – Destelbergen (nr. 4), waarna u op de Dendermondesteenweg (N445) komt. Hier slaat u links af, richting Dendermonde. Aan het rond punt rijdt u naar links, richting Beervelde, u bevindt zich dan in de Damstraat. Na het rond punt volgt u de Houtstraat en slaat u de tweede straat rechts af. Dit is de Schaessestraat, waar u het PCS aan de rechterkant vindt.