Groepen, scholen en gidsen

Groepen vanaf 25 personen

Groepsbezoeken kunnen gecombineerd worden met:

• Ontbijt  (tussen 8u en 10u)
• Lunch (tussen 12u en 14u)
• Afternoon tea (tussen 14u en 16u)


Meer info en reservatie via veerle@floralien.be 

Voor extra georganiseerde groepsarrangementen & voorstellen op maat kan je terecht bij een van onze incoming bureaus:

Scholen

De leerlingen zullen er niet alleen kunnen kijken, maar ook beleven en doen tijdens interactieve en participatieve workshops. Kinderen en jongeren hebben de toekomst in hun handen. Hoe vroeger we hen kunnen sensibiliseren rond de betekenis en het belang van bloemen en planten in hun (verstedelijkte) omgeving, hoe beter. Het festival biedt de perfecte gelegenheid om je leerlingen actief te betrekken bij groenbeleving, met aandacht voor duurzaamheid en nieuwe toekomstmogelijkheden, maar zonder de geschiedenis uit het oog te verliezen. 
De leerlingen zullen er niet alleen kunnen kijken, maar ook beleven en doen tijdens interactieve en participatieve workshops.
Het volledige programma lees je binnenkort op onze website.

SCHOOLTARIEF 
Voor schoolgroepen uit het secundair onderwijs geldt een voordelig tarief: €5 per leerling (per groep van 20 leerlingen krijgt 1 begeleider gratis toegang). Stuur voor meer info & reservatie van je bezoek een e-mail naar veerle@floralien.be

Overzicht gidsenverenigingen

1. Gentse Gidsen
De Gentse Gidsen vzw zijn een team van meer dan 100 gediplomeerde meertalige gidsen die informatieve en interactieve rondleidingen verzorgen voor groepen en individuele bezoekers. Binnen de expositiehal van de Floraliën geven ze deskundige uitleg over de ontstaansgeschiedenis van deze unieke bloemententoonstelling en delen ze met plezier hun passie voor de horticultuur. 
Van ‘azalea tot zinnia’: de Gentse Gidsen vertellen er u alles over!

Reservatie
www.gentsegidsen.be
+32 9 233 07 72 (enkel tijdens kantooruren)


2. Gandante
De Gentse gidsenorganisatie Gandante laat je de Floraliën ontdekken vanuit verschillende originele invalshoeken. Hun focus ligt uiteraard op de geëxposeerde bloemenpracht, maar dat zullen ze altijd kaderen in een breder geheel, door historische, ecologische en maatschappelijke linken te leggen. De Gentse stadsgeschiedenis is hun domein en daar maken de Floraliën een belangrijk deel van uit. Wij kunnen beroep doen op 30 enthousiaste gidsen, die jouw groep graag rondleiden op de site. Bovendien werkten ze ook verschillende rondleidingen buiten de site uit, die te combineren zijn met een bezoek aan de Floraliën.

Reservatie
www.gandante.be
Sophie Coppieters - info@gandante.be | +32 9 375 31 61 (enkel tijdens kantooruren)