300 exposanten op Floraliën 2020


Dit jaar nemen er maar liefst 300 exposanten deel aan Floraliën 2020. Uit de Gentse productiesectorkomen er 190 bloemisten, boomtelers en snijbloementelers. Er komen ook 70 floristen langs uit verschillende landen. Deelnemers komen van België, Nederland, Frankrijk, Noorwegen en Spanje tot Roemenië, Mexico, New Guinea en Portugal.

Daarnaast zullen er 6 scholen en hogescholen, 4 onderzoeksinstellingen en 7 officiële instellingen zoals VLAM en Week van de Bij aanwezig zijn. Tot slot telt de groep exposanten nog 15 verenigingen en werkgroepen zoals Tuinhier en Natuurpunt.

Floraliën Gent vond voor de eerste keer plaats in 1808 en werd georganiseerd door de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde (KMLP). Van 1 tot en met 10 mei kan je in de stad Gent opnieuw terecht voor het evenement. De iconische Floraliënhal in het Citadelpark vormt tien dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Daarnaast kan je opnieuw terecht in de vertrouwde gebouwen van ICC en het Kuipke. Er is een binnentuin aanwezig van 1,5 hectare en je loopt langs een ontdekkingsparcours van 1,5 kilometer lang. Er zijn meer dan 500.000 bloemen en planten om te bewonderen. Daarnaast krijg je de kans om tijdens een workshop of demonstratie te leren van professionals. Kinderen kunnen zich uitleven tijdens verschillende in het kinderateliers.

Ook de Gentse azalea kan uiteraard niet ontbreken op dit florale evenement, aangezien deze plant onlosmakelijk verbonden is aan de stad Gent. Toen de azalea eind de achttiende eeuw vanuit Japan en China naar onze streken kwam, was de sierteelt in de regio rond Gent in volle bloei. Gent vormde de ideale voedingsbodem voor de azalea door onder andere het gunstige klimaat en de bodemsoort. Op die manier werd de Gentse azalea geboren. Vandaag de dag komt bijna 85%van de Europese azalea’s uit Oost-Vlaanderen. De Gentse azalea werd in 2020 dan ook erkend als ‘Beschermde Geografische Aanduiding’. Daarmee was de Gentse azalea het eerste Europese sierteeltproductdat deze erkenning kreeg.

Zoals je merkt, belooft deze editie van Floraliën opnieuw een topper te worden die je niet mag missen. Bestel je ‘early bird ticket’ nog tot 1 februari!

logo Floraliën Gent
Locatie

  • Gent ICC - Citadelpark
  • Van Rysselberghedreef 2 bus 3
  • 9000 Gent
K.M.L.P. Gentse Floraliën VZW
Familie Van Rysselberghedreef 3/3
9000 Gent
BE 0406.711.102
Links